Tussen de oren…

“Het zit tussen de oren werd er gezegd. En nu ben ik hier”.

Als homeopate heb ik dit inmiddels regelmatig gehoord. Men begint aan de tafel te twijfelen aan zichzelf: “ik voel het toch?” Om nog maar niet te spreken van de reacties: “je moet doorzetten” of “stel je niet zo aan”.

Soms is er een idee waar de oorsprong van de klacht ligt en zijn er goede tips gegeven hoe ermee om te gaan maar de oorzaak bleef onbehandeld. En soms is er geen verband gelegd tussen de klacht en waar het is ontstaan. En zolang de oorzaak onvoldoende behandeld blijft, zullen de gevolgen voelbaar en/of zichtbaar zijn. En als er dan van alles is geprobeerd, moet je er maar mee leren leven en/of “zit het tussen de oren”.

Veelal ben ik als homeopate de laatste in de lijn na reguliere zorg, opname, andere therapieën en/of medicatie en is er al van alles geprobeerd om de chronische klachten te verhelpen. Maar dit neemt niet altijd de oorzaak weg. En met de lange wachtlijsten voor de gezondheidszorg, GGZ, ziekenhuizen en/of afspraken, is men soms al vele jaren onderweg in het zoeken naar een oplossing.

Een homeopathisch consult met mij betekent ‘gehoord worden’. Mijn mening is, vanuit praktijkervaring, dat hetgeen dat als “tussen de oren” bestempeld wordt, niets anders is dan een oorzaak die onderbelicht is gebleven of niet (voldoende) behandeld. Er is wel degelijk een reden.

En wat kan dan de oorsprong van de klacht zijn? Er zijn vele mogelijkheden te bedenken. Soms is het een traumatische gebeurtenis (iets uit de jeugd, mishandeling, een overlijden, een eerder ongeval, etc.), een eerder doorgemaakte ziekte, iets tussen de ouders, onzekerheid, aanpassen aan anderen, jezelf niet goed genoeg voelen, ontwikkelingsproblemen, gepest zijn, etc. En soms ligt het zelfs rond de geboorte. Het verleden wordt niet altijd onderkend als oorzaak voor de klachten in het heden.

En dan blijkt dat het helemaal niet tussen de oren zit maar een logisch gevolg.

En daar kan ik als homeopate in bijstaan door een remedie te zoeken passend bij de klacht, de oorsprong van de klacht en op de persoon als individu. Overigens kan reguliere geneeskunde naast complementaire geneeskunde bestaan (homeopathie) dus reguliere medicatie is geen probleem.

Zijn er nog vragen? Stel ze gerust per mail, telefoon of via whatsapp. De gegevens vind je hier.